Sub page header image

Krem z jabłek i białej czekolady

Przepyszne i nietypowe przetwory domowej roboty.

Poziom trudności łatwe
Czas przygotowania 15 min
Czas całkowity 30 min

Składniki

Składniki na ciasto:
– 2 kg jabłek
– 6 białych czekolad
– łyżka ekstraktu waniliowego
– 30 dag cukru

 

Przygotowanie

Jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelni wymieszać z cukrem i ekstraktem waniliowym, dodać niewielką ilość wody. Zblendować na krem. Podgrzewać dodając połamaną czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści. Przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut.

 

@tiptop_family Idealny do naleśników, placuszków, ciast i do podjadania 😀😀#kremzjabłek #przetwory #tefal #tefalingenio ♬ dźwięk oryginalny - TipTopFamily