Makaron a la pad thai

Tajski klasyk w nowej odsłonie.
Tajski klasyk w nowej odsłonie.
ulubione warzywa, np.
cukinia – 1 szt.
papryka czerwona – 1 szt.
szparagi – 2 szt.
cebula – 1 szt.
sałata rzymska – 1 szt.
przyprawy:
sos sojowy – 3 łyżki
cukier kokosowy – 1 łyżeczka
chili – do smaku
olej – do smażenia
świeża kolendra – do podania
Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu (zalewamy wrzątkiem lub gotujemy). Kroimy warzywa. Na rozgrzaną patelnię wkładamy kolejno warzywa, zaczynając od tych najtwardszych: cebula, papryka, cukinia. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, cukrem, chili – według upodobań. Mieszamy z makaronem ryżowym, przed podaniem posypujemy listkami kolendry.
@tiptop_family Szybki i łatwy sposób na tajski klasyk😀#makaron #pomyslnaobiad #tefal #tefalingenio #maksimummozliwosci #szybkiobiad ♬ dźwięk oryginalny - TipTopFamily