Sub page header image

Makaron a la pad thai

Tajski klasyk w nowej odsłonie.

Poziom trudności łatwy
Czas przygotowania 30min
Czas całkowity 30min

Składniki

ulubione warzywa, np.

cukinia – 1 szt.

papryka czerwona – 1 szt.

szparagi – 2 szt.

cebula – 1 szt.

sałata rzymska – 1 szt.

przyprawy:

sos sojowy – 3 łyżki

cukier kokosowy – 1 łyżeczka

chili – do smaku

olej – do smażenia

świeża kolendra – do podania

 

Przygotowanie

Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu (zalewamy wrzątkiem lub gotujemy). Kroimy warzywa. Na rozgrzaną patelnię wkładamy kolejno warzywa, zaczynając od tych najtwardszych: cebula, papryka, cukinia. Doprawiamy do smaku sosem sojowym, cukrem, chili – według upodobań. Mieszamy z makaronem ryżowym, przed podaniem posypujemy listkami kolendry.