Naleśniki ze szpinakiem, ricottą i fetą

Dzisiaj mamy dla Was propozycję obiadu, którą możecie zrobić z najmłodszymi członkami rodziny. To bardzo proste i pyszne! Spróbujcie sam.
Dzisiaj mamy dla Was propozycję obiadu, którą możecie zrobić z najmłodszymi członkami rodziny. To bardzo proste i pyszne! Spróbujcie sam.
Ciasto na naleśniki:
2 szkl. mleka
szklanka mąki
2 jajka
2 łyżki oleju
Farsz:
300 g świeżego szpinaku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 zgniecione ząbki czosnku
200g pokruszonej fety
150 g ricotty
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 15 min i smażymy na gorącej patelni.
Na oleju szklimy cebulę i czosnek, dodajemy szpinak, dusimy, aż zwiędną liście. Studzimy, dodajemy fetę i ricottę, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy. Układamy naleśniki w żaroodpornym naczyniu, posypujemy serem. Zapiekamy 30 min w temperaturze 170 stopni.
@tiptop_family Wszystko, co wspólnie ugotowane, smakuje lepiej 😉##naleśniki ##szpinak ##tefalingenio ##przepisztiktoka
♬ April (No Vocals) - The Young Ebenezers